Entreprenören Veronica Hedenmark

Veronicas första företag VH assistans startades 1997 hemma vid köksbordet i Sundborn. Idag är det ett rikstäckande företag som sysselsätter 1000 personliga assistenter årligen. Det är alltid människorna som varit i fokus och Veronicas driv för att skapa möjligheter för och inkludera personer med funktionshinder i samhället.

Kontakta Veronica Hedenmark

Telefon: 070-398 29 29

E-post: veronica at veronicahedenmark.se

Utmärkelser och priser

Veronica Hedenmark och hennes företag har fått mycket uppmärksamhet under åren. Ofta med motiveringar kring hennes förmåga att driva företag med syftet att hjälpa andra. Bland annat har hon blivit utnämnd till ambassadör för kvinnligt företagande av näringsminister Maud Olofsson, deltagit i Styrelseakademins Guldklubban, placerat som finalist i Göranpriset, finalist i Beautiful Business Award, fått Mångfaldspriset på Kompetensgalan, tilldelats Kompassrosen - konungens eget pris till unga ledare, utvald till Sveriges representant i Bryssel under SME-week, berättare i betydelsefulla möten - entreprenörsdelen, utsedd av tidningen Veckans Affärer till en av de 100 tyngsta makthavarna under 40 år, utnämnd till årets supertalang av tidningen veckans Affärer, hamnade på sjunde plats av 100 på årests blåslampa 2010 och EY utsåg henne till Årets Kvinnliga Stjärnskott.

Veronica Hedenmarks företag

VH assistans

VH assistans grundades 1997 i Dalarna och har sedan dess vuxit till ett rikstäckande företag som erbjuder personlig assistans från Ystad i söder till Kiruna i norr. VH assistans värdegrund och arbete har alltid byggt på att alla människor har samma behov, men att vissa kan behöva tillgodose dessa med särskilda insatser.

Besök VH assistans: www.vhassistans.se

Assistansjuristerna

Juristbyrån Assistansjuristerna är en fullservicebyrå som hjälper personer med funktionshinder att ansöka om, överklaga och ompröva beslut för personlig assistans. Byrån grundades då allt fler människor nekas rätten till personlig assistans och behovet av juridiskt stöd och professionell hjälp i att ta fram bevisning och underlag blir allt viktigare.

Besök Assistansjuristerna: www.assistansjuristerna.se

Barnassistans - Vera och Hermans kidsklubb

Barnassistans - Vera och Hermans kidsklubb är assistansbolag helt inriktat på barn. Med stort fokus på barnperspektivet och roliga event och och aktiviter, kollon och resor vill Barnassistans bidra till ett aktivt och fritt liv för barn och unga med funktionshinder.

Besök Barnassistans: www.barnassistans.se

Assistansutbildarna

För att trygga en säker assistans och skapa god kvalitet är det viktigt att de personliga assistenter som utför arbetet känner att de har en stark grund att stå på. Assistansutbildarna anordnar utbildningar, föreläsningar och andra kompetenshöjande aktiviteter för personliga assistenter, företag och myndigheter. HLR-utbildningar, brandutbildningar, förflyttningsteknik, kvalitetsarbete och arbetsmiljöutbildningar är några av de kompetenser företaget utbildar inom.

Besök Assistansutbildarna: www.assistansutbildarna.se

Läs mer om Veronica Hedenmark