Veronica Hedenmark
inspirerande föreläsningar och utbildningar

Veronica Hedenmark har i många år föreläst runt om i Sverige och internationellt. Uppdragsgivare har bland annat varit SIME, Stockholmsstad, Östermalms stadsdelsförvaltning och Alingsås kommun, Linköpings universitet, Waxholmsbolaget, LSS20, Hjultorget och Leva & fungera-mässan. Veronica har även verkat som moderator i många paneldebatter och som expert i morgonsofforna på TV.

Efter 22 år som entreprenör med flera framgångrika företag under sitt bälte och livslång erfarenhet av att leva med ett funktionshinder kan Veronica Hedenmark erbjuda intressanta och inspirerande föreläsningar, workshops och samtal kring både framgångsrikt företagande, funktionshindersrätt och personlig utveckling.

Föreläsningar

Veronica Hedenmark besöker gärna din arbetsplats, konferens eller event och föreläser kring teman som:

 • Företagande och entreprenörskap
 • Livet med personlig assistans
 • Inspirationsföreläsningar om att vända motgångar till framgångar
 • Juridik inom funktionshinder och LSS
 • Assistans i familjen
 • Motivationsfaktorer och tillväxtfaktorer

Utbildningar

Om ditt företag jobbar med service och kvalitet är ett bra bemötande och tillgänglighet viktigt. Veronica Hedenmark erbjuder intressanta utbildningar och workshops med teoretiska och praktiska moment inom:

 • Bemötande
 • Tillgänglighet
 • Rättigheter för personer med funktionshinder
 • Juridik inom funktionshinder och LSS
 • Företagsledning
 • Motivationsfaktorer och tillväxtfaktorer

Självfallet kan innehållet i föreläsningarna och utbildningarna anpassas utifrån er verksamhet och teman, välkommen att kontakta Veronica Hedenmark för en dialog.

Boka Veronica Hedenmark

Telefon: 070-398 29 29

E-post: veronica at veronicahedenmark.se

Veronicas berättelse

Veronica Hedenmark föddes med benskörhet. När hon gick ur gymnasiet ville försäkringskassan förtidspensionera henne. Redan då fann hon ett inre mål och efter en livskris startades företaget VH assistans hemma vid köksbordet i Falun.

- Det tycktes finnas tusen möjligheter, men inte en enda för mig. Det blev viktigt att skapa något eget, ett arbete och att göra något av livet. Min främsta drivkraft var viljan att hjälpa personer med funktionshinder, förklarar hon.

Idag, 22 år senare, har företaget mer än 1000 anställda över hela Sverige. Hon har även prisats med flera utmärkelser och är en mycket framgångslik ledare.Veronica Hedenmark föddes med benskörhet. När hon gick ur gymnasiet ville försäkringskassan förtidspensionera henne. Redan då fann hon ett inre mål och efter en livskris startades företaget VH assistans hemma vid köksbordet i Falun.

"Se det som en tillgång”

Veronica tycker att man ska se till den enskilde individens styrkor och att detta är särskilt viktigt när det gäller arbete med mångfald.

– Min strävan är att personer med funktionshinder ska ses som en tillgång och inte som en belastning. Det finns så mycket fördomar i arbetslivet och i samhället, om man har ett funktionshinder blir man borträknad direkt. Se individen istället för funktionshindret! Individens drivkraft kan bara komma fram när den ges möjlighet till det och släpps in i arbetslivet, säger hon.

Ledarskap och förebilder

Veronica Hedenmark tror på ett modernt ledarskap utan fyrkantiga tankeprocesser. Utmärkande för framtida ledare tror hon är ett nytt helhetstänkande, en cirkel där hälsa, familj, arbete och personlig utveckling har samma värde. Att de är balanserade med varandra, ger liv åt nya idéer och är baserad på en etisk grund. När Veronica växte upp saknade hon förebilder, vilket är en anledning till att hon håller sina föreläsningar. Ett av målen är att själv vara en förebild och visa hur livet blev.

- Det finns fortfarande inga personer med funktionshinder i målarboken sagoboken, eller skolans läsebok. Som liten saknade jag en vuxen förebild, en person med funktionshinder som levde ett vanligt Svenssonliv, körde bil, hade familj och arbete. Min förhoppning är att personer genom mig ska kunna se en glimt av framtiden.

Förälder mot alla odds

2015 blev Veronica Hedenmark mamma till sonen William, hon är den femtonde kvinnan i världen med samma diagnos att bli mamma. Nu vill hon vara en förebild för andra personer med funktionsnedsättningar som vill bli föräldrar och föreläser gärna och leder diskussioner kring utmaningar och lösningar. Tillsammans med Anna Hallgren gjorde Veronica podcasten "Hedenmark Hallgren Podcast" om just föräldraskap när man har ett funktionshinder.

Läs mer om Veronica Hedenmark